Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

10 Temmuz'da Türkçe Kurs Kayıtlarımız Başlıyor

10 Temmuz
Yayınlanma Tarihi: 9 Temmuz 2024, Salı

Değerli Türkçe Kursu katılımcısı,

Türkçe Kurs kayıtlarımız 10 Temmuz 2024 tarihinden itibaren başlıyor. Aşağıdaki linkten başvuru formunu detaylı bir şekilde doldurmanız gerekmektedir:

https://sem.emu.edu.tr/en/online-application/parental-online-application

Kurslarımıza katılım gösterebilmek için önce Seviye Tespit Testi'ne girmeniz gerekmektedir. İlk Seviye Tespit Testi kaydı için 15 Temmuz 2024 Pazartesi 10:30'a kadar kayıt yaptırabilirsiniz. Seviye Tespit Testi ücretimiz 200 TL'dir.

Öğrencinin teste kaydı sırasında pasaport fotokopisi ve yatırım dekontunu 15 Temmuz 2024 Pazartesi 12:00'ye kadar Merkezimize (DAÜ-SEM) e-mail yoluyla veya elden ulaştırması gerekmektedir. Listede ismi olmayan veya kaydı geç yapanlar için bir sonraki Seviye Tespit Testi geçerli olacaktır. Tarih duyurulacaktır. 

Çevrimiçi ödeme bilgilerine bu linkten ulaşabilirsiniz:

https://sem.emu.edu.tr/en/contact/bank-accounts

Dekont üzerindeki açıklama kısmına katılımcının pasaport ismi ve "DAÜ-SEM Türkçe Kursu" ifadesi eklenmelidir. Banka havalesi veya bankaya yatırım dışında ödeme alınmamaktadır.

Kayıt yaptırmış olduğunuz e-mail adresini sürekli takip etmeniz gerekmektedir. Bu adresten sizlere kayıt yaptırdığınız Test, Sınavlar ve Kurslar ile ilgili bilgi ve sonuçlar iletilecektir. 

Türkçe Kursu Seviye Tespit Testi 16 Temmuz 2024 tarihinde 09:00'da Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu Hazırlık B Binası'nda gerçekleştirilecektir. Kayıt yaptırıp dekontu tarafımıza bildirdikten sonra Seviye Tespit Testi ile ilgili tüm bilgiler e-mail yolu ile kayıt olduğunuz e-maile DAÜ-SEM tarafından gönderilecektir. 

https://maps.app.goo.gl/vwPZZXy26kh9jg8m7

Google Maps

Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.

maps.app.goo.gl

Test sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde 12:00'dan sonra e-maillerinize DAÜ-SEM tarafından gönderilecektir.  

Seviye Tespit Testi sonuçlarına göre bulunduğunu seviyenize yönelik kura yerleştirileceksiniz. Seviye Tespit Testinden çıkan sonuca göre kursun ücretini, size verilen banka hesap numaralarına yatırıp, çocuğunuzun pasaport fotokopisi ve dekontu Merkezimize e-mail yoluyla ve elden en geç 22 Temmuz 2024 sabahına kadar tarafımıza ulaştırmalıdır. 

Kursa katılım göstermeden Muafiyet sınavına katılmak isteyen öğrenciler için A2 (ortaokul öğrencileri için) ve B1 (lise öğrencileri için) seviyelerinin Muafiyet Sınavları 17-18 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacaktır (konuşma sınavı dahil) ve sonuçları 22 Temmuz Pazartesi tarihinde anons edilecektir.

Duyurular için Web Sitemizi ve Sosyal Medya hesaplarımızı takip etmeye devam ediniz.

Seviye Tespit Testi ve Sınavların açıklaması

Sayın katılımcı,

Seviye Tespit Testi bir geçme/kalma sınavı değildir. Bu test, katılmak istediğiniz kursun kur seviyesini ölçer. Sadece yanıtını bildiğiniz soruları işaretlemeniz sizin doğru seviyeye yerleştirilmeniz için çok önemlidir. Seviye Tespit Testi test şeklinde yapılır ve çıkan sonuca göre bir kursa yerleştirilirsiniz. Örneğin girdiğiniz test sonucu A2 seviyesi olarak çıkmışsa bu sizin A2 seviyesinde kurs almanız gerektiğine dair bir ölçümdür.

Final Sınavı, katılım gösterdiğiniz kursun sonunda gerçekleştirilen bir sınavdır. Çıkan sonuç, sizin kursun bitiminde gerekli şartları sağlayıp sağlamadığınızı belirler.  Başarılı olabilmek için en az 60 puan almalısınız. Bu puanın altında not almışsanız kursu tekrarlamanız gerekir.

Muafiyet Sınavı, bireyin ilgili seviyede minimum yeterlik düzeyine ulaşıp ulaşmadığını belirleyen bir sınavdır. Amaç, Türkçe'de ilgili seviyede yeterlilik belgesine sahip olmaktır. Aldığınız puana göre kurs almaktan muaf olup olmadığınıza karar verilir.


DAÜ Web Siteleri